Puhelimet

OnePlus Nord

OnePlus Nord

4. elokuuta 2020 markkinoille saapunut, OnePlus X -mallin jalanjälkiä epäsuorasti seuraava OnePlus Nord on herättänyt kuluttajien ja asiantuntijoiden keskuudessa ihastusta heti julkaisuhetkestään lähtien. Tässä mielessä ensivaikutelma ei ole laantunut, sillä OnePlus Nord on loikannut hyvin varustelluilla ominaisuuksillaan hintaluokkansa parhaimmistoon.

OnePlus Nord tekniset ominaisuudet

 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 OxygenOS
 • Prosessori: 2,4 GHz Qualcomm Snapdragon 765G (8 ydintä)
 • Muisti: 8–12 gigatavua RAM-muistia ja 128–256 gigatavua sisäistä tallennustilaa mallista riippuen
 • Näyttö: 6,44 tuuman Fluid AMOLED -kosketusnäyttö 1080 x 2400 pikselin resoluutiolla, kosketusnäyttö Gorilla Glass 5 -lasia
 • Kamerat – Takakamerat: Sony IMX 586 -sensorilla varustetut 48 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin makrokamera – Etukamerat: Sony IMX 616 -sensorilla varustetut 32 megapikselin pääkamera ja 8 megapikselin ultralaajakulmakamera
 • Yhteydet: 2G, 3G, 4G, 5G, Bluetooth 5.1, NFC, Wi-Fi 5 ja Wi-Fi Direct
 • Liitännät: USB-C (ei 3,5 mm kuulokeliitäntää)
 • Suojaus: Kasvojen tunnistus ja sormenjälkilukija
 • Muuta: Kaksi nanoSIM-paikkaa, OnePlus Warp Charge -pikalataus, GPS, GLONASS, A-GPS, Galileo- ja Beidou-paikannusjärjestelmät
 • Akku: 4 115 mAh (ei langatonta latausta, ei irrotettavaa akkua)
 • Mitat: 15,80 cm x 7,30 cm x 0,80 cm / Paino: 184 grammaa

Yleiset arviot puhelimesta

Erinomaisella hinta-laatusuhteella varustettu OnePlus Nord on ehtinyt vetää jo monen kuluttajan suosion puolelleen. Tämä Snapdragon 765G -prosessorilla varustettu puhelin sopiikin loistavasti sekä peruspelaamiseen että pyörittämään vaivatta useita raskaita sovelluksia samanaikaisesti.

Erityisesti OnePlus Nordin pääkamera on kerännyt kiitosta, vaikka osa käyttäjistä olisi jäänyt kaipaamaan mallin kameravalikoimaan telekameraa. Laadukkaan kameraosaston lisäksi tätä pitkällä akunkestolla varustettua puhelinta on täydennetty vaikuttavalla 90 hertsin virkistystaajuuden ja 6,44 tuuman Fluid AMOLED -kosketusnäytöllä, jolla omien suosikkisarjojen ja -elokuvien katselu onnistuu luontevasti.

Yleisesti ottaen myös puhelimen ulkoinen olemus antaa korkealuokkaisen vaikutuksen. Puhelimen käyttöikää kannattaa kuitenkin pidentää asiaankuuluvilla OnePlus Nord -suojakuorilla, jotka sekä antavat puhelimelle silauksen persoonallisuutta että suojaavat takalasia erilaisilta kolhuilta ja naarmuilta.

Kaiken kaikkiaan OnePlus Nord yltää 400 euron hintasuosituksellaan luokkansa parhaimpien älypuhelinten joukkoon. Useissa arvosteluissa onkin huomautettu, että vain harva saman hintaluokan puhelin kykenee tällä hetkellä tarjoamaan sellaisen käyttökokemuksen, mitä OnePlus Nordilla on kuluttajille tarjota.