Puhelimet

OnePlus 7 Pro

OnePlus on yksi Suomen markkinoiden suosituimpia puhelinmerkkejä. Kiinalainen valmistaja on haastanut muiden valmistajien lippulaivamalleja tarjoamalla kuluttajille tyylikkäitä ja laadukkaita älypuhelimia kohtuullisella hinnalla. Vuonna 2014 julkaistu ensimmäinen OnePlus-puhelin nousi nopeasti kansan suosikiksi ja siitä lähtien OnePlus on julkaissut uuden puhelinmallin joka vuosi. OnePlus 7 Pro on toukokuussa 2019 julkaistu älypuhelin, jota edelsi OnePlus 6T -malli.

Astetta parempi puhelin

OnePlus Pro 7 aloitti uuden aikakauden valmistajan julkaisuhistoriassa. Kyseessä on kalliimpi versio yhtiön OnePlus 7 -älypuhelimesta, joka kilpailee täysiverisesti markkinoilla olevien muiden huippumallien rinnalla. Perusmalli jatkoi yhtiön normaalia linjaa tarjoten erinomaisen älypuhelimen, josta hinnan alentamisen vuoksi oli karsittu huippupuhelimista löytyviä ominaisuuksia. Samaan aikaan julkaistu OnePlus 7 Pro sen sijaan tuotiin markkinoille haastamaan muiden valmistajien lippulaivamallit.

OnePlus 7 Pro on saatavilla useissa eri väreissä. Puhelin omaa tukevan rakenteen ja on siten kerännyt kehuja kestävyydellään ja laadukkaalla olemuksellaan verrattuna kevyempirakenteisiin perusmalleihin. Kyseessä on premium-luokan älypuhelin, joka kannattaa vankasta rakenteesta huolimatta suojata myös erillisillä suojakuorilla. Laadukkaat OnePlus 7 Pro suojakuoret takaavat sen, ettei kallis hankinta rikkoudu puhelimen lipsahtaessa kädestä asfaltille. Katseen vangitseva etupuolen peittävä näyttö, joka kaareutuu puhelimen reunoille, on herkkä särkymään kovassa iskussa.

OnePlus Pro 7 sisältää muista älypuhelimista poikkeavan etukameran rakenteen. Valmistaja on halunnut tarjota saumattoman näytön, jota ei edes etukameran sijoittelu häiritse. Tämän vuoksi kameran on sijoitettu ponnahdusmekanismin taakse ja nousee esiin vain haluttaessa. Ratkaisu on yksi OnePlus Pro 7 -puhelinmallin kiistellyimpiä ja toisaalta myös kiitellyimpiä innovaatioita. Piilotetun etukameran ansiosta puhelinmalli tarjoaa hintaluokkansa parhaimman näytön, joka todellakin peittää koko puhelimen etupuolen.

Pääkamera on puhelimen takaosassa ja koostuu kolmesta kamerasensorista. Nämä tarjoavat kuvaajalle niin laajakuvausmahdollisuuden kuin perinteisen kuvaustoiminnon. OnePlussan oma kamerasovellus tarjoaa erittäin helpon käyttöliittymän niille, jotka eivät ole niin kiinnostuneita asetuksien säätämisestä. Tavallinen kuvaaja saakin OnePlus Pro 7 -puhelimen kameralla erittäin laadukkaita kuvia vähällä vaivalla.

Yhteenveto

OnePlus Pro 7 on teknisiltä ominaisuuksiltaan ja tehokkuudeltaan lippulaivapuhelimien sarjassa samalla viivalla kuin muiden valmistajien huippupuhelimet. Puhelinmalli erottuu kilpailijoistaan muotoilullaan ja kameratekniikallaan. Etuosan täysin peittävä näyttö peittoaa kilpailijansa näyttörakaisut, mutta erikoinen ratkaisu etukameran osalta voi vaatia hieman totuttelua. Kokonaisuudessaan kyseessä on yksi markkinoiden mielenkiintoisimmista huippuluokan älypuhelimista.