Puhelimet

OnePlus 5

OnePlus on yksi suomalaisten suosikeista, kun puhutaan hyvästä hinta-laatusuhteesta. OnePlus 5 on kesällä 2017 julkaistu puhelin, jonka edeltä oli OnePlus 3T. Tässä älypuhelimessa oli vieläkin enemmän ominaisuuksia ja edistyneitä toimintoja kuin edeltäjässään.

OnePlus 5 on saanut paljon kehuja käyttäjiltä. Suomessa Elisa sai myydä OnePlus 5 -puhelinta yksinoikeudella. Tätä samaa tapahtui myös kahden aikaisemman puhelimen kohdalla. Elisan liikkeissä kävi siis kohina, kun kuluttajat halusivat itselleen edullisen luokan puhelimen, josta löytyi kuitenkin kaikki tarvittava. Juuri sellainen on OnePlus 5.

OnePlus 5 ja tekniset ominaisuudet

OnePlus 5 -puhelimessa on Qualcomm Snapdragon 835 -suoritin. Suoritin on parantunut sitten edeltäjän, mutta niin on myös grafiikkapiiri. OnePlus 5 -mallin grafiikkapiiri on Adreno 540. Tehokas suoritin ja grafiikkapiiri takaavat sen, että puhelimen käyttäminen sujuu helposti ja näppärästi, eikä käyttäjän tarvitse hermoilla vaikkapa hitaan tai tökkivän puhelimen kanssa.

Puhelimen näytön suhteen ei sen sijaan ole tapahtunut muutoksia edeltäjään verrattuna. Näytön koko 5,5 tuumaa, on sama kuin mallissa 3T. AMOLED-näyttö on Samsungin kehittämä ja se on valmistettu iskunkestävästä lasista. sRGB-kalibroitu värikartta takaa sen, että näytön värit näyttävät kirkkailta, mutta eivät liian räikeiltä. Koska puhelimen värisävyjä parannettiin, on OnePlus 5 -mallin käyttäminen mielekästä.

OnePlus 5 omistaa mukavan takakameran, jossa on 20 megapikseliä. Se takaa sen, että kuvien ottaminen on mukavaa säässä kuin säässä. Myös video näyttää hyvältä ja hyödyntää 4K-laatua. Etukamerakin on 16 megapikseliä, mikä on huomattava parannus moniin merkin aikaisempiin puhelimiin.

Kokemuksia OnePlus 5 -puhelimesta

OnePlus 5 on ollut monen suosikki OnePlus-merkin puhelimista. Se on edelleen edullisen hintaluokan puhelin, mutta silti siihen on saatu mahdutettua kaikki, mitä puhelimelta voikaan toivoa. Käyttäjät ovat olleet erityisen tyytyväisiä puhelimen kestävyyteen. OnePlus-puhelimissa käytetään kestäviä materiaaleja, eikä OnePlus 5 ole ollut poikkeus tähän. Toki OnePlus 5 -mallin voi suojata vielä erikseen suojakuorella. Silloin puhelin ei vaurioitu pienistä putoamisista ja muutenkin puhelinta voi kuljettaa mukanaan rennommin.

Jos etsinnässä on edullinen älypuhelin, on OnePlus 5 ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto!