Puhelimet

OnePlus 3

OnePlus on noussut suomalaisten suosimien puhelinvalmistajien joukkoon. Sen puhelimet tunnetaan erityisen laadukkaina ja kestävinä, mutta samaan aikaan myös edullisina. Tämä kiinalainen merkki tulikin markkinoille rytinällä ja on onnistunut tuomaan markkinoille aina vain suositumpia puhelimia. Yksi näistä on OnePlus 3. Kyseinen malli tuotiin markkinoille kesällä 2016. Se oli OnePlus 2 -puhelinmallin seuraaja. OnePlus 3 -mallin valmistaminen lopetettiin kuitenkin sen seuraajan saavuttua markkinoille.

OnePlus 3 -puhelimen ominaisuuksia on kehuttu paljon. Vaikka kyseessä on kohtalaisen edullinen puhelin, löytyy siitä monia edistyksellisiä ominaisuuksia. Yksi näistä on sormenjälkitunnistin. Puhelimen lukituksen saa siis avattua pelkästään sormenjäljen avulla. Myös muun muassa kamera ja puhelimen kestävyys ovat saaneet kehuja käyttäjiltä.

OnePlus 3 -mallin tekniset ominaisuudet

OnePlus 3 -puhelimessa on Snapdragon 820 -järjestelmäpiiri, jossa on neljä Kryo-ydintä. Sen grafiikkapiiri taas on Adreno 530. Nämä takaavat erinomaisen toimivuuden ja tehokkuuden. Puhelin on päässyt testeissä kuuden parhaan joukkoon, mikä on hyvä suoritus, sillä testattuja puhelinmalleja on ollut jopa kymmeniä.

Puhelimen näyttö on Samsungin käsialaa. 5,5 tuuman kokoinen AMOLED-näyttö on iskunkestävää Corning Gorilla Glass 4 -lasia. Näytön värejä on huomautettu jopa liiallisesta kirkkaudesta. Se saikin OnePlusin kehittämään sRGB-kalibroidun värikartan, joka on tuonut huomattavia muutoksia näytön väreihin ja käyttäjien tyytyväisyyteen.

OnePlus 3 -mallissa on hyvä kamera, joka on myös saanut osaltaan hyvää palautetta käyttäjiltä. 16 megapikselin takakameralla voi ottaa tarkkoja kuvia hämärissäkin olosuhteissa. Takakameralla voi kuvata jopa 4K-videota. Etukamera sen sijaan on kahdeksan megapikseliä. Etukameraan on luotu hauska ja käytännöllinen hymyntunnistus. Kamera ottaa automaattisesti kuvan kolmen sekunnin kuluttua siitä, kun se tunnistaa hymyn.

Puhelimen ulkokuori

OnePlus 3 -malli on erittäin kestävää materiaalia. Sen ulkokuori on hiekkapuhallettua alumiinia. Näytön alapuolelta löytyvä näppäin sen sijaan on metallia. Puhelimessa on pyöristetyt reunat, joten se myös näyttää hyvältä. OnePlus 3 -suojakuoret ovat hyvä tapa suojata puhelin vieläkin paremmin. Vaikka näyttö on iskunkestävää lasia ja kuori alumiinia, voi puhelin siitäkin huolimatta naarmuuntua esimerkiksi taskussa tai laukussa. Suojakuorilla tämäkin ongelma on kuitenkin ratkaistu.