Puhelimet

iPhone X

iPhone X

Yksi 2017 vuoden odotetuimmista julkaisuista oli epäilemättä Applen iPhone X. Aikaisempiin malleihin verrattuna Apple otti X-mallissaan useita riskejä, mutta monien mielestä nämä uudistukset olivat odotettuja, sillä Applea on aikasemmin kritisoitu innovaation puutteesta juuri sen iPhone-malleissa.

iPhone X tekniset ominaisuudet

  • Käyttöjärjestelmä ja prosessori: iOS 11 / kuuden ytimen Apple A11 Bionic
  • Tallennus ja muisti: Sisäinen tallennustila 64GB tai 258GB mallista riippuen
  • Akku: Ei-irrotettava litiumioniakku (langaton lataus löytyy)
  • Kamerat – Kahdella 12 megapikselillä varustettu takakamera sekä 7 megapikselin TrueDepth-etukamera, Full HD 4k -videokuva, True Tone -salama, takakamerassa Dual Sensor, HDR ja Animoji
  • Näyttö: 6,80 tuumalla varustettu Super Retina OLED -kosketusnäyttö 2436 x 1125 pikselin resoluutiolla
  • Yhteydet: 2G, 3G, 4G, Bluetooth 5.0, NFC ja Wi-Fi 5
  • Liitännät: Lightning-portti (ei 3,5 mm kuulokeliitäntää)
  • Muut toiminnot: Stereo äänilähtö, GPS/Glonass-paikannus, musiikkitila, E-Mail, Face ID, 3D Touch
  • Mitat ja paino: Korkeus 14,36 cm / Leveys 7,09 cm / Syvyys 0,77 cm / Paino 174 grammaa
  • Roiske- ja pölytiivis, IP67-vedenkestävyysluokitus

Yleiset arviot puhelimesta

iPhone X on kaikkea sitä, mitä todellinen älypuhelinten hifistelijä puhelimeltaan voi vaatia; laadukas muotoilu, tehokas prosessori, kirkas ja tarkka näyttö sekä uskomattoman laadukas TrueDepth-etukamera ovat tehneet tästä Applen mallista himoitun huippuälypuhelimen.

iPhone X on ollut nuorekas tuulahdus Applelle tuttuun linjaan. Apple onkin onnistunut ottamaan huomioon valmistuksessa kaikki ne puutteet ja virheet, joista aikaisemmat mallit ovat kärsineet. Erityisesti laadukas etukamera, huipputehokas prosessori, uudenlainen näyttö sekä sulava Face ID osoittavat, että suunta, jonne Apple on matkalla, on oikea.

Puhelimen ulkomuoto vaikuttaa kestävältä ja laadukkaalta, mutta useat kuluttajat ovat ilmaisseet, että laitteen reunat naarmuuntuvat nopeasti käytössä. Tästä syystä puhelimeen kannattaa hankkia panssarilasin lisäksi laadukkaat suojakuoret, joiden avulla varmistetaan, että kallis puhelin ei naarmuunnu heti alkuunsa.

Yksi iPhone X:n suurimmista kompastuskivistä on ollut tietysti sen hinta, sillä luuri oli monille Applen ystävillekin aivan liian kallis – huippuominaisuuksistaan huolimatta. Sittemmin iPhone X:n seuraaja, iPhone XS, joka julkaistiin vuonna 2018, on sysännyt X-mallin pois markkinoilta. Apple on vedonnut tällä päätöksellään X-mallin huonoihin myyntilukuihin, mihin on mitä todennäköisimmin vaikuttanut tavaton samankaltaisuus XS-mallin kanssa. iPhone X -mallista kiinnostuneille kuluttajille uudempi iPhone XS-malli voikin olla tänä päivänä enemmän kuin varteenotettava vaihtoehto.