Puhelimet

iPhone 8

Kun iPhone 8 julkaistiin vuonna 2017, sen mainoslause oli “iPhonen uusi sukupolvi”. Tämä pitääkin siinä mielessä paikkaansa, että Apple toi iPhone 8:n mukana markkinoille muutamankin odotetun innovaation. Verrattuna edeltävään malliin, iPhone 7:ään, uusi malli on monien mielestä selkeä parannus. Merkittävin uudistus oli langaton lataus: nyt puhelin voidaan vain asettaa lataamiseen tarkoitetulle pinnalle ja puhelin alkaa lataamaan pelkän induktion voimalla. Tästä syystä iPhone 8:n selkäpuolen materiaali vaihtui alumiinista lasiksi.

Elokuun lopussa 2017 Apple järjesti tiedotustilaisuuden, jossa se vahvisti uuden mallin tulon markkinoille, ja virallinen julkistamistilaisuus pidettiin 22. syyskuuta. Puhelin tuli jo totuttuun tapaan myyntiin Suomessa samana päivänä. Koska iPhone 7 oli monin paikoin melko samanlainen edeltäjänsä iPhone 6:n kanssa, Apple tavoitteli uudella iPhone 8:lla mahdollisimman suurta medianäkyvyyttä.

Tekniset ominaisuudet

Langattoman latauksen lisäksi uudessa mallissa oli paljon muutakin uutta: Flash-muistin määrää lisättiin ja pienin mahdollinen muistin määrä oli nyt 64 Gt. Myös vanhoja ja tuttuja ominaisuuksia säilytettiin verrattuna aikaisempiin malleihin. Esimerkiksi näytön koko on edelleen 4,7 tuumaa. Kuten iPhone 7:ssä, myös iPhone 8:sta puuttui aux-liitäntä, joskin paketin mukana tuli tarvittava adapteri. Myös näytön tarkkuus oli sama kuin edellisessä mallissa: 750 x 1334 pikseliä.

iPhone 8:n alkuperäinen käyttöjärjestelmä oli iOS 11 ja vielä toistaiseksi kaikkia uusimpia päivityksiä tuetaan myös tällä mallilla. Etukameran kuvantarkkuus on 7 megapikseliä ja takakameran 12. Se oli myös ensimmäinen malli, jolla oli mahdollista kuvata 4K-laatuista videota.

Lasinen takaosa

Koska uuden mallin selkäpuoli on ensimmäistä kertaa lasia, onkin erittäin tärkeää suojata se hyvillä kuorilla. Saatavilla on tuttuun tapaan niin simppeleitä muovikuoria, joiden avulla puhelimesta saa paremman otteen, kuin myös lompakkokuoria. Monet iPhone 8 kuoret saa myös irrotettua helposti. Tämä on erityisen tärkeää langattoman latauksen yhteydessä, sillä Applen ohjeiden mukaan langattoman latausalustan ja puhelimen välissä ei saa olla mitään muuta materiaalia latauksen aikana!

Lasinen selkäpuoli arvelutti monia kuluttajia, vaikka Apple väittikin lasin olevan puhelinmaailman kestävintä. Lasin käyttö lisäsi osien liimaamista yhteen, mikä puolestaan aiheutti harmaita hiuksia puhelimen korjaajille.