Puhelimet

iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus

Apple julkaisi syyskuussa 2017 uudet puhelimet iPhone 8 ja iPhone 8 Plus. Jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaan, markkinoille tulee niin sanottu Plus-malli, jonka näyttö on kooltaan 5,5 tuumaa. Näin ollen se on monen kuluttajan mukaan liian iso ollakseen puhelin, mutta kuitenkin liian pieni ollakseen tabletti; siksipä sitä kutsutaankin toisinaan nimellä “phablet”.

Uudet ominaisuudet

Ominaisuuksiltaan Plus-malli on melko samanlainen kuin iPhone 8:kin. Sen edeltäjä on kuitenkin iPhone 7 Plus, ja iPhone 8 Plus onkin siihen verrattuna melkoinen parannus. Tärkein ja monien odottama uudistus oli langaton lataus: puhelimen voi vain asettaa lataavalle pinnalle ja puhelin lataa ilman mitään johtoja. Tällaisia alustoja on haluttu tuoda eteenkin julkisille paikoille ja esimerkiksi lentokenttien odotustilaan. Itse lataus tapahtuu sähkömagneettisen induktion avulla, minkä vuoksi aikaisempien mallien alumiininen selkäpuoli vaihtui lasiseen iPhone 8 ja 8 Plus:n kohdalla.

Joidenkin ominaisuuksien kohdalla iPhone 8 Plus on kuitenkin sama kuin edeltäjänsä: esimerkiksi molempien näytön resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä ja se, että aux-portti puuttuu. Lisäksi myös iPhone 8 Plus:ssa on stereokaiuttimet. Flash-muistin määrä säilyi samana: mallista riippuen joko 64, 128 tai 256 Gt.

Uusia ominaisuuksia iPhone 8 Plus:ssa suhteessa edeltäjäänsä on toki uuden lataustekniikan lisäksi muitakin. Esimerkiksi etukamera koki melkoisen parannuksen, kun sen tarkkuudeksi päivitettiin 7 megapikseliä aikaisemman 1,2 sijaan. Puhelin julkaistiin iOS 11 -käyttöjärjestelmällä varustettuna ja se on edelleen päivitettävissä uusimpaan iOS 14.2 -järjestelmään.

Muista myös suojaus

Uusi takalasi huolestutti monia kuluttajia ja siksi onkin tärkeää, että uudelle iPhone 8 Plus suojakuoret ovat kunnolliset. Tämän mallin kuoret ovat myös yhteensopivat sen iPhone 7 Plus:n kanssa. Mielessä tulee kuitenkin pitää yksi tärkeä seikka: jos käytät langatonta latausta, ota kuoret pois, sillä lasin ja latausaseman välissä ei saa olla mitään muita pintoja!

Kriitikot toivat esille lasin käytön uudessa mallissa, mutta siitä ei oikein pääsi yli eikä ympäri, jos tavoitteena on langaton lataus. Myös se, että videoita kuvattaessa ei voi tallentaa stereotason ääntä, sai osakseen kritiikkiä.