Puhelimet

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus julkaistiin syyskuussa 2016 yhdessä iPhone 7:n rinnalla, kuten Apple olikin jo parina edellisenä kertana tehnyt. Perusversion näyttö on kooltaan 4,7 tuumaa, kun taas Plus-malli 5,5 tuumaa. Näitä uusia isoja malleja kutsutaan toisinaan nimellä “phablet”, koska ne ovat kokonsa puolesta ikään kuin puhelimen ja tabletin välimuotoja.

Koska Apple ei juurikaan muuta tuotteidensa perusmuotoilua, myös iPhone 7 Plus muistutti ulkoisesti paljonkin edeltäjäänsä, iPhone 6S Plusia. Verrattuna aikaisempaan malliin iPhone 7 Plus:n näytön resoluutio säilyi samana, eli 1920 x 1080 pikseliä. Myös kameroiden tarkkuuksiin ei saatu muutosta: etukamera oli edelleen 1,2 megapikseliä ja takakamera 12.

Tekniset ominaisuudet

Näkyvin ulkoinen ero oli kuitenkin aux-portin puuttuminen ja uusi värivaihtoehto. Myös takakamera oli sijoitettu uudella tavalla, jotta sen ulkoneva muotoilu näyttäisi tyylikkäämmältä ja tukevammalta. Eniten uudistuksia on kuitenkin ominaisuuksissa. iPhone 7 Plus:ssa oli ensimmäistä kertaa sisäänrakennettu stereo-kaiutin. Tämä oli toivottu uudistus, mutta söi akunkestoa, joka on Plus-mallissa 21 tuntia puheaikaa. Puhelin oli perusversionsa iPhone 7:n tavoin ensimmäistä kertaa vesi- ja pölytiivis. Puhelimessa oli julkistamisen yhteydessä iOS 10 -käyttöjärjestelmä ja sitä voidaan edelleen päivittää nykyiseen iOS 14.2 -järjestelmään, joka julkaistiin marraskuussa 2020. Koska aux-porttia ei enää ollut, iPhone 7 Plus:n mukana tuli adapteri, jolla kuulokkeet voitiin liittää latausporttiin.

Suojakuoret

Niin kuin muidenkin Applen Plus-mallisten puhelinten kanssa, myös iPhone 7 Plus suojakuoret kannattaa ehdottomasti hankkia lompakkomallisina. Näin mukana kulkevat kätevästi kortit ja pieni määrä käteistä, mutta kuorista saa myös näppärän ständin puhelimelle, jos tarkoituksena on katsoa esimerkiksi elokuvia junamatkan aikana eikä puhelinta halua koko aikaa pitää kädessä. Suurin osa iPhone 7 Plus:n suojakuorista on yhteensopivia seuraajansa iPhone 8 Plus:n kanssa.

Yleiset arviot

Aivan kuten iPhone 7, sai myös Plus-malli osakseen kritiikkiä siitä, että aux-porttia ei enää ole, ja että kuulokeliitäntä oli nyt sama Lightning-liitäntä kuin laturissa. Kosmeettisena uudistuksena nähtiin myös uusi värivaihtoehto: peilimusta, joka korvasi aikaisemman harmaan värivaihtoehdon. Tämä jakoi aluksi hieman mielipiteitä, mutta sittemmin sitä on kehuttu tyylikkääksi vedoksi valmistajalta.