Puhelimet

iPhone 6S Plus

iPhone 6S Plus

Jo edeltäjänsä iPhone 6:n yhteydessä Apple alkoi ottaa tavaksi, että uuden perusmallin yhteydessä julkaistaan myös isompi Plus-versio. Nämä isommat versiot ovat monien mielestä liian isoja ollakseen puhelimia, mutta liian pieniä ollakseen tabletteja, joten niitä kutsutaan englanniksi nimellä phablet, joka on näiden välimuoto. iPhone 6S Plus julkaistiin siis iPhone 6S:n yhteydessä syyskuussa 2015, ja sitä markkinoitiin sloganilla “vain kaikki muuttui”. Applen tavoitteena oli siis ennen kaikkea luoda paranneltu versio edeltäjästä, iPhone 6 Plus -mallista.

Tekniset ominaisuudet

Ulkoisesti eroja eri juurikaan ole, sillä myös iPhone 6S Plus:n näyttö on kooltaan 5,5 tuumaa. Aux-portti säilyi ja takakamera oli edelleen hitusen verran ulkoneva, eikä sisäänupotettu niin kuin esimerkiksi iPhone 6:ssa. Myös näytön resoluutio oli sama 1920 x 1080 pikseliä kuin iPhone 6 Plus:ssa.

Uutuuksia saatiin ennen kaikkea sisäisiin ominaisuuksiin, ja puhelimen suorituskyky oli selkeästi parempi kuin iPhone 6 Plus:lla. Myös takakameraan saatiin parannus: iPhone 6S Plus:ssa sen tarkkuus on 12 megapikseliä. Etukameran 1,2 megapikselin tarkkuus säilyi samana verrattuna edeltäjäänsä. Toinen merkittävä parannus, joka ei näy ulospäin, on akun kesto: uuden mallin kohdalla Apple lupaa puheaikaa peräti 24 tuntia eli 10 tuntia enemmän verrattuna edeltäjäänsä. iPhone 6S:n tavoin, myös Plus-malliin saatiin uutena ominaisuuksina paineen tunnistava 3D-näyttö sekä uusi värivaihtoehto: ruusukulta. iPhone 6S Plus:n alkuperäinen käyttöjärjestelmä oli iOS 9 ja se on edelleen päivitettävissä uusimpaan iOS 14.2 -järjestelmään.

Suojakuoret

Koska iPhone 6S Plus on samankokoinen kuin iPhone 6 Plus, niihin käyvät samat suojakuoret. Varsinkin iPhone 6S Plus suojakuorien kohdalla lompakkokuoret ovat olleet suosittuja. Niiden avulla mukana kulkevat kaikki tarpeelliset kortit ja pieni määrä käteistä. Lompakkokuoret toimivat näppärästi myös telineenä, joten vaikkapa videoiden katsominen junassa helpottuu, kun puhelinta ei tarvitse pitää kädessä koko ajan.

Yleiset arviot

Vastaanotto sekä iPhone 6S:n että Plus-mallin kohdalla oli hyvä ja eteenkin iPhone 6S Plus sai kehuja. The Verge -lehti totesi sen olevan julkaisuhetkellään kiistatta paras puhelin markkinoilla, ja muilla yhtiöillä ei ole juuri sillä hetkellä toivoakaan kilpailla sitä vastaan.