Puhelimet

iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus

Syyskuussa 2014 julkaistiin iPhone 6 Plus yhdessä iPhone 6:n kanssa ja näin ollen se seuraa iPhone 5S– ja 5C-malleja. Tästä lähtien Apple on myös alkanut julkaisemaan uusista puhelimistaan Plus-versiota, jossa on isompi näyttö verrattuna perusversioon. iPhone 6 Plus:n näyttö on 5,5-tuumainen, kun taas pienemmässä versiossa on 4,7 tuumaa. Isoa uutuutta myytiin sloganilla “isompi kuin isompi”, mikä oli oikein osuva, sillä jo iPhone 6 -perusmalli oli edeltäjiään isompi, ja iPhone 6 Plus vielä tätäkin isompi. Itse asiassa iPhone 6 Plus oli julkaisuhetkellään yksi maailman suurimmista älypuhelimista. Näihin aikoihin alettiin myös käyttämään termiä “taulupuhelin” tai “puhletti” (englanniksi phablet) vastaavankokoisista laitteista, jotka ovat selkeästi suurempia kuin puhelimet, mutteivät tarpeeksi suuria ollakseen tabletteja.

Ominaisuudet

Ominaisuuksiltaan iPhone 6 Plus on melko lailla samanlainen kuin iPhone 6:kin. Molempien käyttöjärjestelmä oli alkujaan iOS 8, joka on edelleen päivitettävissä viimeisimpään versioon iOS 12.4 ja molemmat oli alusta asti varustettu NFC-teniikalla, joka mahdollistaa esimerkiksi mobiilimaksamisen. Etukameran tarkkuus on 1,2 megapikseliä ja takakameran 8, eli sama kuin iPhone 6:ssa. Myös akun kesto oli samat 14 tuntia kuin perusversiossa.

Kehittynyt näyttö ja muita uutuuksia

Koska iPhone 6 Plus on isompi kuin perusmallinsa, sen näytöllä on parempi resoluutio: 1920 x 1080 pikseliä. Isompi koko toi myös tilaa optiselle kuvanvakaimelle, joka on käytössä vain Plus-version takakamerassa valokuvia otettaessa. iPhone 6 ja 6 Plus olivat myös ensimmäiset Applen puhelimet, joissa oli ilmapuntari ilmanpaineen mittaamiseen. Lisäksi näiden puhelimien kamerat olivat ensimmäistä kertaa hieman selkäpuolelta ulkonevia; aikaisempien mallien takakamera on ollut siististi sisäänupotettu itse laitteeseen.

Muista oikeanlainen suojaus

Isompi puhelin vaatii myös isommat kuoret. Isommalla puhelimella kelpaa katsoa esimerkiksi videoita junamatkan aikana, jolloin puhelin olisi kiva saada nojaamaan johonkin. Sen lisäksi, että iPhone 6 Plus suojakuoret toimivat lompakkona, ne toimivat myös ständinä juurikin videoita katsellessa.

Yhteenveto

Siinä missä iPhone 6 oli Applen parhaiten myynyt puhelin siihen asti, Plus-versio sai kritiikkiä muotoilustaan: puhelin oli liian iso monen käyttäjän käteen. Toisaalta kuvaamiseen tehdyt parannukset nostivat iPhone 6 Plus:n esille ja kirkkaasti perusversionsa ohi.