Puhelimet

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Pro on jatkoa P-sarjan P30-mallille. Tämä maaliskuussa 2019 julkaistu malli oli yksi vuoden odotetuimmista älypuhelimista ja sitä onkin nimitetty useaan otteeseen aina julkaisustaan lähtien Huawein parhaimmaksi puhelimeksi ennen Mate-sarjaa.

Huippukuvia, pitkää akunkestoa ja paljon muistia

Mallin neljä kameraa ovat jatkoa Huawein laadukkaalle linjalle. Leican kanssa yhteistyössä suunnitellut kamerat onnistuvat tyydyttämään valokuvaajan kuin valokuvaajan tarpeet. Pääkameran ominaisuuksien ja valtavien megapikseleiden ansiosta P30 Pro nappaa vaikeissakin olosuhteissa laadukkaita kuvia.

P30 Pro -mallin ulkoasu on sulavan moderni. Huawei P30 Pro on saatavilla kristallin, kiiltävän mustan sekä revontulen väreissä, mutta mallista löytyy myös runsaasti erilaisia Huawei P30 Pro suojakuoria, joiden avulla tämäkin huippupuhelin saa ripauksen käyttäjän omaa persoonaa.

SuperCharge-ominaisuuden ansiosta puhelin latautuu alta aikayksikön ja kestää käytössä pitkään. Käyttäjät pääsevät nauttimaan täysin rinnoin pelaamisesta ja viihteestä 6,47-tuumaisella AMOLED-kosketusnäytöllä. Kirin 980 -prosessori Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmällä höystettynä varmistaa, että P30 Pron tarjoama suorituskyky on luokkansa parasta.

Jotkut käyttäjät ovat ilmaisseet puhelimen painavan aavistuksen verran liikaa, jonka vuoksi sen käyttäminen yhdellä kädellä on haastavaa. Malli on saanut jonkin verran noottia myös monokaiuttimen äänentoistostaan, mutta nämä pienet puutteet unohtuvat nopeasti muiden huippuominaisuuksien myötä.

Huawei P30 Pro tekniset ominaisuudet

Käyttöjärjestelmän tiedot

Huawei P30 Pro -mallin käyttöjärjestelmänä toimii Google Android 9.0 Pie EMUI 9.1 -käyttöliittymällä höystettynä. Huawei Kirin 980 -prosessorin nopeus vastaa 2,60 gigahertsiä.

Näyttö ja kamera

P30 Pro -mallin 6,47 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö on varustettu 2340 x 1080 pikselin resoluutiolla (HDR). Puhelimessa on yhteensä neljä kameraa: Leica-kolmoiskamera 40/16/8 megapikselillä ja TOF-ominaisuudella, etukamerassa on 32 megapikseliä. Kamerat on varustettu AI Image Stabilization -teknologialla.

Tallennus

128 gigatavun mallissa sisäistä RAM-muistia on 6 gigatavua. Kalliimmassa versiossa sisäistä tallennustilaa löytyy jopa 256 gigatavun ja sisäistä RAM-muistia puolestaan 8 gigatavun verran.

Yhteydet ja liitännät

Puhelin tukee 2G-, 3G- ja 4G-yhteyksiä sekä Bluetooth 5.0 -tyyppiä. Mallista löytyy NFC-toiminto mobiilimaksamiseen, Wi-Fi 5 sekä Wi-Fi Direct. Tukee USB-C 3.1 -liitäntää sekä Reverse Charge -teknologiaa. Ei sisällä 3,5 mm kuulokeliitäntää.

Akku ja kapasiteetti

Akun kapasiteetti on 4 200 mAh. Malli tukee langatonta latausta ja se on varustettu SuperCharge-latauksella. Ei irrotettavaa akkua.

Muut toiminnot

Puhelin on mahdollista suojata sormenjälkilukijalla. Veden-, iskun- ja pölynkestävä. Sisältää infrapunalähettimen ja Active Sync -toiminnon.