Puhelimet

Huawei P20

Huawein P10-mallin seuraaja, vuonna 2018 julkaistu Huawei P20 onnistuu päihittämään edeltäjänsä useassa eri mielessä. Vaikka se jää kirkkaasti kakkoseksi samaan aikaan markkinoille saapuneen Huawei P20 Pro -mallin rinnalla, on tämä nykyisin noin 500 euron hintaan myytävä malli ehdottomasti yksi taidonnäyte kiinalaisvalmistajan vankasta ja laadukkaasta P-sarjasta.

Korkeatasoinen puhelin vaativaan käyttöön

Loistavan kameran ja laadukkaiden ominaisuuksiensa ansiosta Huawei P20 yltää vuosimallinsa parhaimmistoon. Huawei on julkaissut mallista sekä 128 gigatavun muistilla varustetun että 64 gigatavun muistilla varustetun älypuhelimen.

Huawei P20 seuraa vankasti valmistajansa osoittamaa suuntaa. Akunkesto on hyvä ja puhelin latautuu alta aikayksikön nopean Fast Charge -toiminnon ansiosta. Näiden ominaisuuksien lisäksi kuluttajat ovat ihastuneet P20-mallin Leica-kolmoiskameraan sekä Master AI -tekoälyyn.

Joitakin puutteita tästä puhelimesta toki löytyy; esimerkiksi Huawein oma Kirin 970 -prosessori ei yllä samalle tasolle muiden lippulaivamallien prosessorien kanssa. Tämän lisäksi mallista puuttuu P20 Pro -mallin tapaan standardi kuulokeliitäntä. P20 ei myöskään ole veden-, iskun- tai pölynkestävä, joten puhelin kannattaa ehdottomasti suojata Huawei P20 -malliin soveltuvien suojakuorten avulla.

Huawei P20 tekniset ominaisuudet

Käyttöjärjestelmä

Huawei P20 -mallin käyttöjärjestelmänä toimii Android 9 Pie. Prosessorin tyyppi on Huawein oma Kirin 970 -malli 2,36 gigahertsin (128 gigatavun mallissa 2,50 gigahertsin) nopeudella varustettuna.

Näyttö

P20-mallin 5,80 tuuman tarkka LCD-kosketusnäyttö on varustettu 2240 x 1080 pikselin HD-kuvalla.

Kameran ominaisuudet

Malli sisältää kolme kameraa: 24 megapikselin etukameran sekä 20/12 megapikselin kaksoiskameran LEICA-linssillä, LED-salamalla, videotallennuksella, automaattitarkennuksella ja 10-kertaisella digitaalisella zoomilla varustettuna.

Liitännät

Malli tukee 2G-, 3G- ja 4G-verkkoa. Sisältää Dual Bluetooth 4.2 -yhteyden sekä Wi-Fi 5- ja Wi-Fi Direct -ominaisuudet. Tukee USB-C 3.1 -liitäntää. Ei sisällä 3,5 mm kuulokeliitäntää – pakkauksen mukana tulee kuulokeadapteri.

Muisti

Huawein P20-mallista löytyy sisäistä RAM-muistia 4 gigatavun verran sekä sisäistä tallennustilaa 64 gigatavun (kalliimmassa mallissa 128 gigatavun) edestä.

Suojaus

Puhelin tukee kahta suojausmenetelmää: kasvojen tunnistusta ja sormenjälkilukijaa. Ei ole veden-, iskun- tai pölynkestävä.

Muut ominaisuudet

Malli hyödyntää Dolby Atmos – 5.1.2 tilaääntä ja GPS/Glonass-paikannusjärjestelmää.

Akun tiedot

Akun kapasiteetti on 3 400 mAh, akun materiaalina toimii litium-ioni. Akkua ei ole mahdollista irrottaa, eikä ladata langattomalla alustalla.