Puhelimet

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite

Huawein maaliskuussa 2018 julkaisema P20 Lite on jatkoa kiinalaisvalmistajan P-sarjan mallille P10. Rajoitettujen ominaisuuksiensa takia P20 Lite jää samaan aikaan markkinoille saapuneiden isoveljiensä, P20– ja P20 Pro -mallien, varjoon, mutta samalla tämä noin 200 euron hintaan myytävä älypuhelin sopii loistavasti säännölliseen peruskäyttöön ihmiselle, joka ei halua maksaa hyvästä perusluurista liikaa.

Vaikka teknisestä näkökulmasta katsottuna Huawei P20 Lite ei yllä huippuluokan älypuhelinten sarjaan, kyseessä on kevyen ja sulavan muotoilunsa sekä suurehkon 5,84 tuuman TFT Full View -näytön ansiosta yllättävän korkealuokkainen älypuhelin.

16/2 megapikselin kaksoiskameralta ei kannata odottaa liikoja, mutta kameralla saa näpättyä suhteellisen hyviä kuvia hintaansa nähden. Puhelimen ulkomuoto antaa kuvan laadukkaasta ja kestävästä puhelimesta. Malli ei kuitenkaan ole monien muiden Huawei P-sarjan puhelinten tapaan veden- tai iskunkestävä, joten puhelin kannattaa ehdottomasti suojata Huawei P 20 Liten asianmukaisilla suojakuorilla käyttöiän pidentämiseksi.

Vanhentuneen järjestelmäpiirinsä takia Huawei P20 Lite ei sovellu pelaamiseen ja useamman raskaan sovelluksen pyörittäminen samanaikaisesti voi aiheuttaa puhelimen suorituskyvyssä ongelmia. Osa kuluttajista on lisäksi huolissaan Huawein edullisten mallien tietoturvapäivitysten puutteesta. Kovempaan käyttöön onkin suositeltavaa hankkia esimerkiksi mallin tehokkaampi isoveli P20 tai P20 Pro, mutta muussa tapauksessa tämä Huawein älypuhelin on vajaan 200 euron hintaan varsin tyylikäs apuri.

Huawei P20 Lite tekniset ominaisuudet

Näyttö ja kamera

Näyttö on varustettu 5,83 tuuman TFT Full View -kosketusnäytöllä ja 2280 x 1080 resoluutiolla. Mallista löytyy 16/2 megapikselin kaksoiskamera LED-salamalla ja videotallennuksella varustettuna.

Käyttöjärjestelmä

P20 Lite -mallin käyttöjärjestelmänä toimii Android 8.0 Oreo. Prosessori on Huawein oma Kirin 659 -tyyppi, jonka nopeus on 2,36 GHz ja ydinten yhteislukumäärä 8.

Muisti

Huawein P20 Lite -malliin sisältyy 4 gigatavun edestä sisäistä RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Yhteydet

P20 Lite -malli tukee 2G-, 3G- ja 4G-yhteyksiä. Bluetoothin tyyppinä toimii Bluetooth 4.2. Mallista löytyy myös NFC sekä WiFi-standardi Wi-Fi 5 (802.11ac).

Liitännät

P20 Lite -mallista löytyy perinteinen USB-liitäntä, DLNA sekä standardi 3,5 mm kuulokeliitäntä.

Muut ominaisuudet

Puhelin on mahdollista suojata kahdella biometrisellä tunnistusmenetelmällä; kasvojen tunnistuksella ja sormenjälkilukijalla. Puhelimesta löytyy lisäksi GPS/Glonass -paikannusjärjestelmä, sekä paikat yhdelle SIM-kortille ja yhdelle muistikortille tai vastaavasti paikat kahdelle nano-SIM-kortille.

Akku

Litium-ionisen akun kapasiteetti on 3 000 mAh. Puhelimen akkua ei voi irrottaa eikä ladata langattomasti.