Puhelimet

Huawei P10 Lite

Huawei P10 Lite

Maaliskuussa 2017 markkinoille saapunut Huawei P10-mallin pikkuveli Huawei P10 Lite seuraa Huawein jo lähes tavaramerkiksi rakentunutta linjaa kauniissa muotoilussaan. Käteen istuvalta tuntuva puhelin on lisäksi varustettu runsaalla tallennustilalla; Lite-nimestään huolimatta puhelimesta löytyy kolmen gigatavun muisti sekä 32 gigatavua tallennustilaa.

Huawei P10 Lite painii samassa sarjassa kyseisen hintaluokan (suositeltu myyntihinta noin 300 euroa) puhelinten kanssa, mutta sillä on muutamia ominaisuuksia, jotka saavat sen erottumaan edukseen. Ensinnäkin kyseessä on yllättävän nopea puhelin. Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmällä ja 2.10 gigahertsin HiSilicon Kirin 658 -prosessorilla varustettu P10 Lite reagoi nopeasti mihin tahansa kosketusnäytöllä tapahtuvaan liikkeeseen.

Huawein P-sarjan jalanjälkiä seuraten P10 Lite on varustettu terävällä näytöllä ja hintaansa nähden erittäin laadukkaalla kameralla. 12 megapikselin takakamera nappaa yllättävän hyviä kuvia myös huonoissa olosuhteissa. 8 megapikselillä varustettu etukamera puolestaan sopii näppärästi niin laadukkaiden selfie-kuvien kuin yhteiskuvien ottamiseen.

Koska puhelimen julkaisusta on jo useampi vuosi aikaa, monet P10 Liten tarjoamat ominaisuudet ovat monille käyttäjille jo vanhentuneita. Lisäksi, vaikka puhelimen ulkonäkö on monien käyttäjien mielestä kaunis, materiaali on herkkä naarmuille ja kolhuille. Tämän puutteen voi tosin korjata suojaamalla puhelimen P10 Lite -malliin yhteensopivilla suojakuorilla. Kyseinen malli ei myöskään ole monien muiden Huawei P-sarjan puhelinten tapaan vedenkestävä. Kaiken kaikkiaan Huawei P10 Lite on laadukkailla ominaisuuksilla varustettu puhelin, joka soveltuu kovempaankin käyttöön.

Huawei P10 Lite tekniset tiedot

Näyttö ja kamera

Näyttö: 5.2″ Full HD -kosketusnäyttö
Näytön resoluutio: 1920 x 1080 pikseliä
Takakamera: 12 megapikseliä
Etukamera: 8 megapikseliä
Videotallennus: löytyy

Muisti

Sisäinen RAM-muisti: 3 Gt
Sisäinen tallennustila: 32 Gt
Yhteensopivat muistikortit: Micro SD/Micro SDHC ja Micro SDXC
Maksimaalinen tallennustila muistikortille: 128 Gt

Yhteydet ja liitännät

2G, 3G ja 4G
Wi-Fi
Bluetooth 4.1
Micro USB
GPS;Glonass

Järjestelmä ja suoritin

Käyttöjärjestelmä: Android 7.0 Nougat
Suoritin: HiSilicon Kirin 658
Suorittimen nopeus: 2.10 (GHz)
Ydinten lukumäärä: 8

Akun tiedot ja mitat

Akun materiaali: Litium-ioni
Akun kapasiteetti: 3 000 milliampeeritunnin akku
Langaton lataus: ei löydy
Korkeus: 14,60 cm
Leveys: 7,20 cm
Syvyys: 0,70 cm
Paino: 146,00 grammaa