Puhelimet

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite

Vuonna 2017 julkaistu Huawein Honor 9 Lite on jälleen kerran yksi malli Huawein edullisten peruspuhelinten joukossa. Kuten missä tahansa muussakin alle 200 euron älypuhelimessa, myös Honor 9 Lite -mallissa on omat puutteensa, mutta hintaansa nähden tämä puhelin soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lapsen ensimmäiseksi älypuhelimeksi.

Huawei Honor 9 Lite tekniset ominaisuudet

  • Näyttö: 5,65 tuumainen kosketusnäyttö Full HD+ -resoluutiolla (1080 x 2160 pikseliä)
  • Kamerat: Neljä kameraa; 13+2 megapikselin kaksoiskamera takana ja 13+2 megapikselin kaksoiskamera edessä, videokuvaus Full HD -resoluutiolla
  • Akku: 3 000 mAh (ei langatonta latausta, ei irrotettavaa akkua)
  • Käyttöjärjestelmä ja prosessori: Android 8.0 Nougat / 2,36 GHz HiSilicon Kirin 659
  • Muisti: 3,00 Gt sisäistä RAM-muistia, 32 Gt sisäistä tallennustilaa, yhteensopiva Micro SD -muistikorttien kanssa, max. muistikortin koko 256
  • Liitännät: 2G, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 5 (802.11ac), Wi-Fi Direct, DLNA
  • Mitat: 15,10 cm x 7,20 cm x 0,76 cm
  • Paino: 149 grammaa
  • Muuta: Nano-SIM, GPS/Glonass-paikannusjärjestelmä, sormenjälkilukija

Yleiset arviot puhelimesta

Edullisesta hinnastaan huolimatta tämä Honorin malli antaa korkealuokkaisen ensivaikututelman sulavalla muotoilullaan sekä 18:9-kuvasuhteen Full HD+ -kosketusnäytöllään. Puutteita kuitenkin on, sillä tämän älypuhelimen suositushinta on vain alle 200 euroa.

Ensinnäkin tallennustilaa mallista löytyy vain 32 gigan verran, siinä missä monista muista malleista sitä löytyy vähintään 64 gigatavun edestä. Myös Huawein keskitason Kirin 659 -suoritin viittaa siihen, että puhelinta ei ole suunnattu vaativampaan käyttöön. Kamera nappaa yllättävän laadukkaita kuvia hintaansa nähden, mutta kuvien laatu heikkenee odotetusti vaikeimmissa olosuhteissa. Kamerat soveltuvat kuitenkin mainiosti satunnaiseen peruskäyttöön.

Mallina Honor 9 Lite on todella tyylikäs. Lasinen takaosa on kuitenkin todellinen lika- ja pölymagneetti, joten puhelin kannattaa suojata kunnollisilla Huawei Honor 9 Lite -suojakuorilla mielellään jo ennen käyttöönottoa. Muuten puhelin tuntuu kädessä hyvältä ja tukevalta.

Honor 9 Liten EMUI-käyttöliittymä ei ole kuluttajien keskuudessa suosittu käyttöliittymä, sillä se on raskas ja sisältää runsaasti kolmansien osapuolten sovelluksia. Tähän käyttöliittymään on kuitenkin mahdollista tehdä itse useita muutoksia. Keskitason prosessorista johtuen puhelin voi satunnaisesti hidastua, vaikka yleisellä tasolla se soveltuu varsin hyvin esimerkiksi elokuvien ja tv-sarjojen striimaukseen.

On selvää, että hinnan suhteen tässä Huawein mallissa on tyydytty noudattamaan kultaista keskitietä. Muutamia suurempia puutteita lukuunottamatta kyseessä on kuitenkin hyvällä hinta-laatusuhteella varustettu älypuhelin, joka sopii loistavasti peruskäyttöön.