Puhelimet

Huawei Honor 8

Huawei Honor 8

24. Elokuuta 2016 Euroopan markkinoille saapunut Huawei Honor 8 -puhelin oli odotettu lisäys suositulle Honor 7 -mallille, vaikka Honor 8 poikkeaakin edeltäjästään sekä ominaisuuksillaan että muotoilullaan.

Huawei Honor 8 tekniset tiedot

Näyttö: 5.2 tuuman TFT LCD -kosketusnäyttö (resoluutio 1080×1980)
Kamerat: Yhteensä 3 kameraa; 12 megapikselin kaksoiskamera ja 8 megapikselin etukamera
Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow + Huawei EMUI 4.1 -käyttöliittymä
Prosessori: Huawei HiSilicon Kirin 950
Prosessorin ydinten lukumäärä: 8
Muisti: Sisäinen RAM-muisti 4 gigatavua ja sisäinen tallennustila 32/64 gigatavua mallista riippuen (Huawei Honor 8 32 Gt tai Huawei Honor 8 64 Gt)
Akku: 3000 mAh (ei langatonta latausta eikä irrotettavaa akkua)
Liitännät: USB-C 3.0 ja 3.5mm kuulokeliitäntä
Yhteydet: 2G, 3G, 4G, Bluetooth 4.2, NFC, Wi-Fi 5 ja Wi-Fi Direct
Lukitus: Sormenjälkilukija ja kasvojen tunnistus
Muuta: Kaksi SIM-korttipaikkaa ja sisäänrakennettu GPS/GLONASS-paikannusjärjestelmä
Mitat: 14,55 cm x 7,10 cm x 0,85 cm
Paino: 153 grammaa

Yleiset arviot puhelimesta

Honor 8 on saanut sekä kuluttajilta että asiantuntijoilta positiivisen vastaanoton. Huomio kiinnittyykin aivan ensimmäisenä puhelimen ulkoasuun, joka onkin saanut suurta kiitosta sen kauniista ja sulavasta muotoilusta. Honor 8 -mallia onkin kehuttu yhdeksi aikansa tyylikkäimmistä älypuhelimista.

Yksi puhelimen ehdoton heikkous on kuitenkin sen takalasi. Vaikka tyylikäs muotoilu houkuttelee esittelemään puhelinta, monet käyttäjät ovat huomanneet, että takalasi naarmuuntuu käytössä usein jo ensimmäisten päivien aikana. Tästä syystä puhelimeen kannattaa hankkia jo ostohetkellä kunnolliset Honor 8 suojakuoret, jotka auttavat suojaamaan puhelinta käytön tuottamilta kolhuilta.

Alle 200 euroon hintaan Honor 8 on yllättävän kompakti laite ja yltää hintaluokkansa kärkeen. Täyteen pakattujen ominaisuuksien ansiosta harva kilpaileva malli yltää samaan suoritukseen, ja vieläpä yhtä edulliseen hintaan. Huawein jalanjälkiä seuraten myös tällä Honorin mallilla on mahdollista napata laadukkaita kuvia tehokkaan kaksoiskameran ansiosta.

Myös muistia puhelimesta löytyy riittämiin. Täyteen ladattuna akku kestää parhaimmillaan jopa puolitoista vuorokautta ja Huaweille tutun Fast Charge -toiminnon ansiosta jo 10 minuutin latausaika tarjoaa puhelimelle jopa 2 tuntia käyttöaikaa. Kaiken kaikkiaan Honor 8 onkin hintaluokkansa yksi aikansa parhaimmista malleista.