Puhelimet

Huawei Honor 10

Honor 10 jatkaa vuodesta 2011 alkanutta Honor-älypuhelimien suosittua tuotesarjaa. Toukokuussa 2019 Suomessa julkistettu Honor 10 oli luonnollisesti saman sarjan mallinumeron 9 seuraaja. Tuotesarja on erityisesti nuorten kuluttajien mieltymysten mukaisesti suunniteltu ja hinnoiteltu. Huawei käyttää Honor 10 -puhelimessaan omaa EMUI-käyttöliittymää Android-käyttöjärjestelmän päällä ja sen on sanottu muistuttavan huomattavan paljon Applen puhelimien käyttöliittymää. Tälläkin valinnalla on pyritty sekä miellyttämään nuorempia trenditietoisia kuluttajia että saamaan aikaan tarjoamaan Applen tuotteista tuttu sulava käyttökokemus puhelimen käyttäjille.

Hyvän hinta-laatusuhteen omaava älypuhelin

Huawei Honor 10 on kohtuuhintainen älypuhelin, joka tuotiin markkinoille neljän eri värivaihtoehdon kera. Näistä kaksi, musta ja harmaa, ovat perinteisiä värivaihtoehtoja. Sen sijaan aavemaisen vihreä ja sinertävä edustavat erikoisempia värityylejä, jotka vetoavat nuoremman ikäpolven kuluttajiin. Puhelimen pinnan värisävy muuttuu katselukulman mukaan.

Puhelimen näyttönä toimii laadukas 5,84 tuuman IPS LCD-näyttö. Näyttöpaneeli ei täysin peitä koko puhelimen etuosaa, sillä yläreunassa oleva lovi sisältää etukameran ja kaiuttimen. LCD-näyttö on altis rikkoutumaan iskuista tai maahan pudottamisesta, joten laadukkaan Honor 10 -suojakuoren hankinta on käytännössä välttämätön jokaiselle puhelimen omistajalle.

Näytön alapuolella on kotipainike, joka toimii myös sormenjälkitunnistimena. Etukäteen sormenjälkitunnistinta mainostettiin hyvin toimintavarmana uuden edistyksellisen tunnistustekniikan ansiosta, joka osaa lukea sormenjäljen myös hieman kosteista tai likaisista sormista. Tämä toiminto on sittemmin saanut kritiikkiä osakseen ja moni onkin ottanut myöhemmin sormenjälkitunnistuksen pois käytöstä sen epävakaan toiminnan vuoksi. Sen sijaan etukameralla tapahtuva kasvojen tunnistus on saanut kehuja osakseen näppäränä puhelimen suojauskeinona, joka toimii Honor 10 -puhelimessa erinomaisesti.

Kuvaajille Honor 10 tarjoaa laadukkaan kameran, jota voi ohjata ja optimoida tekoälyllä. Tekoäly osaa analysoida kuvattavan kohteen ja sen ympäristön tehden näiden tietojen pohjalta automaattisesti säätöjä laadukkaiden kuvien ottamiseksi. Tekoäly saattaa korostaa kuvaa rikastamalla värimaailmaa, mikä saattaa olla joidenkin mielestä turhaa ja tehdä kuvista luonnottomia. Tekoälykuvaustila on helppo ottaa myös pois päältä ja tämän jälkeen kuvaaja voi itse säätää asetukset laajoista vaihtoehdoista itselleen mieleisiksi.

Yhteenveto

Huawei Honor 10 on ominaisuuksiltaan täysiveroinen älypuhelin, joka sopii hyvin ensimmäiseksi älypuhelimeksi tai lippulaivamalleja edullisempaa vaihtoehtoa etsivälle kuluttajalle. Huawein oma käyttöliittymä on miellyttävä ja tekee puhelimen käytön opettelusta helppoa jokaiselle. Huippupuhelimien tasolle Honor 10 ei tehokkuudessaan yllä, mutta suurimmalle osalle käyttäjistä Huawei Honor 10 on hyvä valinta päivittäiseen käyttöön.