Info

Panssarilasi suojaa puhelimen näyttöä

Panssarilasi on yksi parhaista tavoista suojata puhelimen näyttö. Panssarilasi suojaa puhelimen näyttöä naarmuuntumiselta ja pienentää näytön rikkoutumisen riskiä merkittävästi. Puhelimen näytön rikkoutuminen on aina kallis vahinko, ja varustamalla puhelimesi panssarilasilla voit välttyä kalliilta korjauskuluilta.

Mikä ihmeen panssarilasi?

Panssarilasi on karkaistusta lasista valmistettu näytönsuojakalvo. Panssarilasi on yleensä mallista riippuen paksuudeltaan 0,2-0,4mm. Ohuesta rakenteestaan huolimatta panssarilasissa on eri kerroksia; kerrosrakenteen ansiosta panssarilasin lasinen osa ei pirstaloidu täysin, vaikka lasi halkeaisi. Panssarilasin muoviset kerrokset pitävät lasin rakenteen yhtenäisenä.

Panssarilasi on huomattavasti perinteistä, ohutta muovista suojakalvoa parempi suoja puhelimen näytölle. Perinteinen suojakalvo pitää näytön suojattuna käytännössä vain naarmuuntumiselta ja lialta. Panssarilasi sen sijaan suojaa näyttöä tehokkaasti myös kolhuilta ja iskuilta.

Miksi hankkia panssarilasi

Kuten edellä jo kerrottiin, panssarilasi suojaa näyttöä tehokkaasti iskuilta ja kolhuilta. Parhaimmillaan edullinen panssarilasi voi siis estää näytön rikkoutumisen ja säästää sinut huoltokuluilta. Etenkin viime vuosina puhelimien näytöissä on yleistynyt OLED-teknologia, joka on nostanut varaosien hintoja, tehden puhelimien korjaamisesta entistä kalliimpaa.

Eri tyyppiset panssarilasit

Kaikki panssarilasit eivät ole samanlaisia. Kaarevista näytöistä johtuen täysin kirkkaat ja suorat panssarilasit eivät yllä aivan näytön reunoihin saakka. Ongelmaa korjaamaan on kehitetty kaarevia panssarilaseja, joiden kiinnitys tapahtuu lasin reunalla sijaitsevan liimapinnan avulla. Näissä ”Full Size” -panssarilaseissa on panssarilasin reunalla musta kehys, johtuen liimapinnasta. Perinteisessä kirkkaassa panssarilasissa tätä erillistä liimapintaa ei tarvita, vaan lasin kiinnitys tapahtuu koko näytön pinta-alalta staattisesti.

Panssarilasin valinta

Suoran näyttöosan omaaviin puhelimiin on yleensä hyvä valinta tavallinen, kokonaan kirkas panssarilasi. Sen sijaan puhelimiin, joissa näytön reunukset ovat kaarevat, kannattaa valita Full Size -panssarilasi. Kaarevareunaisen näytön omaavassa puhelimessa tavallinen kirkas lasi suojaa vain näytön suoran osuuden. Näytöt rikkoutuvat useimmiten näytön kulmaan kohdistuvasta iskusta, joten kaarevareunaisessa näytössä suora panssarilasi toimii lähinnä naarmuja estävänä suojana.

Panssarilasin asennus

Panssarilasin asentaminen on helppoa, ja se onnistuu mainiosti kotikonstein. Tässä ohjeet joilla panssarilasin asennus onnistuu ongelmitta.

Sovittele panssarilasia näytön päälle

Ennen kuin irroitat panssarilasin suojakalvon, mallaile panssarilasia näytön päällä. Näin tiedät tarkalleen, mihin kohtaan näyttöä panssarilasin kuuluu asettua.

Puhdista näyttö

Puhdista näyttö mahdollisimman puhtaaksi liasta, sormenjäljistä ja pölystä. Tämä on ensiarvoisen tärkeää, jotta panssarilasi kiinnittyy näytön päälle ongelmitta. Näytön päällä oleva pöly tai sormenjäljet voivat estää panssarilasin täydellisen kiinnittymisen, jolloin tuloksena on helposti irtoava lasi tai ilmakuplia panssarilasin alla.

Irroita panssarilasin suojakalvo ja aseta lasi paikoilleen

Irroita panssarilasia suojaava kalvo ja asenna panssarilasi mahdollisimman nopeasti paikoilleen. Koita asettaa panssarilasi näytön päälle niin, että se asettuu suoraan oikealle paikalle. Kun lasi kiinnittyy yhdestä reunasta, on sen asentoa vaikea enää muuttaa.

Työnnä ilmakuplat pois

Heti panssarilasin paikoilleen pudottamisen jälkeen täytyy lasin alta hieroa ilmakuplat pois. Tämä onnistuu helpoiten käsin puhdistusliinan avulla. Ilma tulee poistaa keskeltä reunoille päin.

Jos lasin alle jää ilmakuplia vielä tämän vaiheen jälkeen, ei kannata vielä huolestua. Panssarilasin alle jääneet ilmakuplat poistuvat yleensä itsestään muutamassa päivässä. Mikäli ilmakuplat ovat paikoillaan vielä useiden päivien jälkeen, on panssarilasin alle jäänyt pölyä. Tämä ei yleensä aiheuta haittaa toimivuuteen. Alle jäänyttä pölyä ei voi enää poistaa panssarilasin asennuksen jälkeen, sillä lasi ei yleensä kiinnity kunnolla enää toista kertaa.