Info

Lompakkokotelo – käytännöllinen tapa suojata puhelin

Lompakkokotelo on käytännöllinen tapa suojata puhelin; kotelo yhdistää lompakon ja puhelimen suojakotelon, jolloin erillistä lompakkoa ei tarvitse enää muistaa kantaa mukana. Sama toimii myös päinvastoin: kun muistat ottaa mukaan lompakon, kulkee mukanasi automaattisesti myös puhelin.

Lompakkokotelo on suomalaisten kestosuosikki

Lompakkokotelosta on tullut suomalaisten suosikki: lompakkokotelo on ollut yksi suosituimmista suojakuorista jo vuosien ajan. Lompakkokoteloita löytyykin montaa eri mallia: perinteisin malli on keinonahkainen kotelo, jonka kannen kiinnitys tapahtuu erillisellä magneetin sisältävällä kiinnitysläpällä. Näissä kuorissa on yleensä 2-3 korttipaikkaa ja setelitasku.

Edellä mainittu kotelomalli tekee puhelimesta melko paljon alkuperäistä paksumman, eikä tämä miellytä kaikkia käyttäjiä. Ratkaisuksi onkin kehitelty ohuempi malli, joka sisältää vain yhden korttipaikan kannen sisäpuolella. Lisäksi erillinen kiinnitysläppä on korvattu suojakuoren sisälle integroiduilla magneeteilla, jolloin kuoren ulkopinta pysyy sileänä ja yhtenäisenä ja puhelin kuorineen ohuempana. Näitä ohuemman designin omaavia lompakkokoteloita löytyy kaupastamme ”Premium” -merkinnällä varustettuna.

Lompakkokotelon suojausominaisuudet

Lompakkokotelo on eittämättä käytännöllinen valinta, mutta kuinka hyvin kotelo todella suojaa puhelinta?

Lompakkokotelossa on suojausominaisuuksien kannalta sekä hyvät että huonot puolensa. Hyviin puoliin kuuluu näytön päälle tuleva kansiläppä, jota monista muun mallisista suojakuorista ei löydy. Kansiläppä suojaa puhelinta myös näytön edestä, joka voi olla ratkaiseva tekijä kun puhelin putoaa näyttö edellä maahan.

Lompakkokotelon huonoihin puoliin kuuluu monien mallien heikko suoja puhelimen kulmista. Tämä ei kuitenkaan päde kaikkien lompakkokoteloiden kohdalla, vaan ainoastaan sellaisten, joissa sisäosa on kovamuovia ja laitteen kulmat jäävät ilman suojaa.

Muista suojata myös näyttö

Vaikka lompakkokotelon etupuoli onkin suojattuna kansiläpän toimesta, kannattaa näyttö tästä huolimatta varustaa panssarilasilla. Suurin osa lompakkokotelon kanssa tapahtuvista puhelinvahingoista tapahtuu nimittäin silloin, kun puhelin on kädessä läppä auki ja puhelin putoaa maahan kansiläppä avonaisena. Tällöin näytön rikkoutumiselta voi välttyä, kun puhelin on varustettu näyttöä suojaavalla panssarilasilla. Panssarilasi on edullinen suoja näytölle, ja voikin parhaimmillaan säästää laitteen omistajan jopa satojen eurojen korjauslaskulta.