Blogi

5 toimivaa tapaa säästää puhelinkuluissa

Älypuhelin on mukana monen suomalaisen arjessa. Älypuhelimesta onkin tullut lähes korvaamaton laite, jonka myötä myös sen tuottamien kulujen määrä on kasvanut merkittävällä tavalla. Tässä artikkelissa haluamme jakaa sinulle 5 toimivaa tapaa säästää puhelinkuluissa.

Näin säästät puhelinkuluissa selvää rahaa

On sanomattakin selvää, että toinen toistaan älykkäämmät ja tehokkaammat puhelimet ovat usein hintansa väärtejä. Toisinaan puhelimen tuottamien kulujen yhteissumma on kuitenkin niin suuri, että muutamilla järkevillä valinnoilla voimme yllättäen säästää menoissa selvää rahaa. Tässä 5 toimivaa esimerkkiä:

1. Kilpailuta liittymät

Harva tietää, että liittymien kilpailutus onnistuu yhtä kätevästi kuin vaikkapa sähkö- tai lainasopimuksen kilpailutus. Liittymien kilpailutuksen avulla voit saada itsellesi sekä edullisemmalla hinnalla että paremmilla ehdoilla varustetun liittymän.

Puhelinliittymien kilpailutus onnistuu helpoiten tähän erikoistuneilla nettisivustoilla, joilla eri operaattorien liittymät voi vertailla kätevästi samassa paikassa. Yksi hyvä tällainen sivusto on Puhelinliittymä.net.

2. Vaihda edullisempaan malliin tai osta käytettynä

Kalliiden lippulaivamallien rinnalta löytyy tänä päivänä huomattavasti edullisempia, mutta erittäin laadukkaita vaihtoehtoja. Puhelinten hintoja vertailtaessa on järkevää kiinnittää ennen kaikkea huomiota siihen, mitä ominaisuuksia puhelimelta hakee ja mistä voisi puolestaan luopua. Myös puhelimen ostaminen käytettynä säästää luontoa ja lompakkoa.

3. Pidä huolta puhelimesta

Päivittäisessä käytössä puhelin on altis onnettomuuksille. Tästä syystä on tärkeää, että se suojataan oikein, sillä esimerkiksi uuden näytön vaihdosta voi joutua pulittamaan useita satoja euroja. Suojaa siis puhelimesi laadukkaalla panssarilasilla ja iskunkestävillä kuorilla, jolloin puhelin kestää kovassakin käytössä pitempään.

4. Korjaa itse tai pyydä läheiseltä apua

Jos olet vähänkään kätevämpi käsistäsi, pienten puhelimen virheiden korjaaminen onnistuu todennäköisesti itse. Elektroniikkaliikkeet tarjoavat puhelinten korjaamiseen ja asentamiseen liittyviä palveluita, mutta hinnat ovat usein korkeita. Nopealla Google-haulla voit usein selvittää, mikä puhelinta todellisuudessa vaivaa ja millaisia ratkaisuja sen korjaamiseksi on olemassa. Jos et osaa itse, voit yhtä hyvin pyytää apua esimerkiksi kaverilta tai sukulaiselta, joka taitaa älylaitteiden salat sinua paremmin.

5. Hyödynnä liittymää oikein

Se, mistä liittymäpakettisi hinta koostuu, vaikuttaa pitkälti siihen, millä tavalla puhelinta kannattaa hyödyntää. Monet operaattorit tarjoavat edullisempia liittymiä, joissa puhelut ja tekstiviestit eivät enää kuulu hintaan. Jos sinulla on tällainen liittymä, puhelut ja viestit kannattaa hoitaa esimerkiksi WhatsAppin tai Skypen kautta. Jos liittymään puolestaan kuuluu rajallinen datapaketti, netin käytössä kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan Wi-Fi -yhteyttä. Tällä tapaa kontrolloit puhelinlaskua paremmin ja säästyt sen tuomilta ikäviltä yllätyksiltä.