Artikkelit

Suojakuorten valinta

Suojakuoret ovat omaan puhelimeen nykypäivänä lähes välttämätön varuste. Puhelimen lasipinnat rikkoutuvat helposti ja puhelimien hinnat ovat nousseet viime vuosina merkittävästi. Valmistajat ovat vastanneet asiakkaiden tarpeisiin ja suojakuoria löytyy nykyään markkinoilta valtava määrä, joten puhelimen omistajan täytyy ratkaista enää yksi kysymys – millaiset suojakuoret hankin puhelimeeni?

Huomioi käyttötarkoitus

Mikäli suojakuoreltaan haluaa maksimaalisia suojausominaisuuksia, on luonnollisesti ensimmäisenä otettava huomioon puhelimen käyttötarkoitus. Suojakuoret vaihtelevat eri tyyppien mukaan paljon suojausominaisuuksien kohdalla, joten kaikki suojakuoret eivät täten luonnollisestikaan suojaa puhelinta yhtä hyvin kaikissa olosuhteissa. Kevyessä käytössä suojakuoren ei tarvitse pitää puhelinta aivan yhtä hyvin suojattuna kuin puhelinta karummissa olosuhteissa mukana kantaessaan.

Kevyeen käyttöön TPU-suojakuoret

Kevyessä käytössä, kuten kaupunkilaishenkilön arkisessa toimistotyössä ei puhelimen suojakuorelta vaadilta kovinkaan vahvoja suojausominaisuuksia. Käytännössä tällaisessa käytössä yleensä riittää se, että suojakuoret pehmentävät puhelimeen kohdistuvaa iskua edes jonkin verran. Kevyeen käyttöön onkin monesti aivan riittävää hankkia vain ja ainoastaan simppeli ja pehmeä TPU-suojakuori, joita kaupassamme on saatavilla useimpiin puhelinmalleihin sekä läpinäkyvänä että värillisinä versioina.

Rankempi käyttö – paksummat suojakuoret

Jos puhelimen käyttö koostuu pääosin ulko-olosuhteista ja paikoista, joissa riskit puhelimen kolhiintumiseen ja putoiluun ovat suuret, kannattaa hankkia suojakuoret jotka ovat perus TPU-suojakuoria paksummat ja paremmin suojaavat. Esimerkiksi rakennustyömailla, konepajoilla ja maatilan töissä suojakuoret kannattaa olla hieman toimistotyöläisen käyttämiä kuoria jämäkämmät, jotta puhelin ei rikkoudu vaikka se kokisi hieman kovempiakin kolhuja.

Tällaisia paremmin suojaavia suojakuoria löytyy verkkokaupastamme muutamia eri tyyppisiä. Näistä kevyemmästä päästä ovat mm. Carbon- ja Brushed-suojakuoret, jotka on valmistettu TPU-muovin jäykemmästä seoksesta kuin ohuet suojat. Lisäksi suojakuoren seinämä on merkittävästi paksumpi. Tämä tekee suojakuoresta jäykemmän ja paremmin suojaavan. Lisäksi suojakuoren kulmat ulottuvat enemmän näytön eteen kuin ohuissa TPU-suojakuorissa, jolloin myös puhelimen näyttö on huomattavasti paremmin suojattu kuin ohuissa suojakuorissa.

Ääripäässä parhaiten suojaavista suojakuorista on kauppamme Armor-suojakuoret, jotka ovat valmistettu yhdistelmänä polykarbonaattimuovia ja TPU-muovia. Suojakuoren runko on kovaa ja jäykkää polykarbonaattimuovia, jonka tarkoituksena on tehdä suojakuoresta erittäin jämäkkä, jolloin puhelimen taipuminen kovissakin oloissa on epätodennäköistä. Polykarbonaattia oleva runko myös jämäkän rakenteen ansiosta tekee puhelimesta tämän suojakuoren kanssa hyvin koviakin iskuja kestävän; polykarbonaatti ottaa parhaimmillaan vastaan myös terävien esineiden iskut. Armor-suojakuoren TPU-osat – kuten suojakuoren kaikki nurkat – pehmentävät kolausta, jonka puhelin ottaa vastaan sen pudotessa korkealta kovalle alustalle. Armor suojakuoret on suunniteltu ottamaan vastaan koviakin iskuja, joka käytönnössä tarkoittaa pudotuksia korkeistakin paikoista koville betoni- tai asfalttialustoille. TPU-muovia olevat kulmat pehmentävät tällaisissa tilanteissa puhelimeen kohdistuvaa iskua tuntuvasti, ja polykarbonaattinen runko huolehtii puhelimen suojakuoren pysymisestä muodossaan.

Ulkonäön tärkeys yleistyy suojakuorissa

Entä jos puhelin tosiaan on kevyessä käytössä, ja tärkein asia suojakuoressa onkin ulkonäkö eikä niinkään puhelimen suojausominaisuudet? Suojakuoret valitaankin nykyään yhä useammin ulkonäkö edellä, ja suojausominaisuuksia suojakuoressa ei niinkään ajatella. Tämä on ihan ymmärrettävää – tänä päivänä muoti ja pukeutuminen on todella tärkeää (usein etenkin trendikkäille nuorille), ja puhelimesta ja sen suojakuoresta on viime vuosien aikana tullut yksi osa asukokonaisuutta. Tämä on nostanut mm. erään ruotsalaisen suojakuorten myyntiin ja suunnitteluun keskittyneen brändin suureksi yritykseksi, jonka tuotteita markkinoidaan pääasiassa sosiaalisen median kanavien kautta. Suojakuorissa on yleistynyt vaaleat värit ja marmorikuviot, jotka tuovat muoviseen puhelimen suojaan eleganttia ulkonäköä ja enemmän premium-tason lookkia.

Puhelin on näkyvillä ison osan ajasta, joten suojakuoren sopiminen omaan asukokonaisuuteen on tärkeää. Muodikkaan kokonaisuuden voi helposti pilata valitsemalla puhelimen suojakuoret, jotka eivät täydennä kokonaisuutta.